فرش

به گفته فرحناز رافع، مسئول مرکز ملی فرش ابریشم در دبی ایران، بیست و نهمین دوره نمایشگاه فرش دستباف ایران به تاریخ ۲ دی ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران موکول شد.

این نمایشگاه در ابتدا قرار بود در تاریخ 23 تا 29 آگوست برگزار شود، اما به دلیل همه گیری کووید-19 به تعویق افتاد.

رضی حاجی آقامیری، عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: در سه ماهه نخست سال مالی جاری (30 اسفند تا 30 خرداد) فرش دستباف به ارزش 5 میلیون دلار از ایران صادر شد.

وی خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود صادرات فرش دستباف تا 29 اسفند 91 تا پایان سال جاری بیش از 20 میلیون دلار نباشد، در حالی که سال گذشته 60 میلیون دلار فرش صادر شد.

فرش

حاجی آقامیری با اشاره به اینکه در گذشته صادرات سالانه فرش ایران به 1.7 میلیارد دلار می‌رسید، گفت: نه دولت‌های تحت رهبری حسن روحانی، رئیس‌جمهور پیشین و نه دولت‌های قبل از او اقدامی برای بهبود صادرات فرش انجام ندادند.

وی گفت: صادرات فرش دستباف به استثنای سال‌های اولیه پس از انقلاب اسلامی در حال کاهش بوده است که نشان می‌دهد سیاست‌های دولت‌های بعدی در قبال صنعت فرش یکسان بوده است. رسانه خبری

«چنین رویکرد غفلت‌آمیز به فرش محدود نمی‌شود. به استثنای برخی اقلام مصرفی به دلیل تقاضای خارجی در سایر محصولات غیرنفتی نیز مشهود است. در مجموع شرایط کشور، رویکردهای دولت و محدودیت‌های تحریمی برای صادرات مطلوب نیست.»

این مقام مسئول با اشاره به اینکه بازارهای قدیمی و سنتی فرش ایرانی از بین رفته است، تاکید کرد: فرش یک محصول فرهنگی است که نیاز به بازاریابی طولانی مدت دارد.

شما نمی توانید بازارهایی مانند بازارهای ایالات متحده و اروپا را با چین و مالزی طی چهار، پنج یا حتی 10 سال جایگزین کنید. فرش ایرانی بیش از 200 سال است که در آمریکا و اروپا وجود دارد.

علاوه بر این، بازاریابی فرش ایرانی برای بازدهی خود نیازمند سرمایه گذاری بزرگ است و این هزینه ها خارج از توان بخش خصوصی است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *